Cobertors de piscines: aigua més càlida i més neta

Com iniciar la nova Conserva l’escalfor de l’aigua, evita que s’embruti i fes que la piscina sigui més segura amb un bon cobertor de banys a la piscina?

Any rere any, la bona temperatura sembla que no acaba de marxar fins ben bé unes setmanes més enllà de l’entrada a la tardor.

Els sopars al jardí són realment a la fresca, però al mig del dia el sol es fa notar i convida a aprofitar els que seran els últims banys a la piscina fins la propera temporada. Us imagineu entrar a la piscina a l’octubre i que l’aigua estigui gairebé més calenta que en ple estiu? Els cobertors són una bona manera de mantenir la temperatura de l’aigua després que els raigs solars l’hagin escalfat. De retruc, eviten l’evaporació i faciliten, doncs, un estalvi d’aigua. Els més indicats per aquesta funció d’aclimatament són els cobertors de bombolles. La seva superfície isotèrmica ajuda a mantenir l’escalfor de l’aigua a cost zero i les bombolles fan que l’evaporació sigui gairebé nul·la. Són molt fàcils d’instal·lar i una de les opcions més econòmiques.

Cobertors de bombolles per a piscines

Cobertors resistents per a piscines més segures

No tot es tracta, però, d’allargar tant com puguem en el temps les hores que podrem passar a la nostra piscina. La seguretat és un motiu encara més considerable a l’hora de plantejar-nos comprar un cobertor. Sobretot si hi ha nens a la vora, un cobertor adequat n’evitaria l’ofegament en cas de caiguda accidental i faria que la piscina deixés de ser un element de risc del jardí. Ara bé, hem de tenir clar que la majoria dels cobertors no estan pensats per complir amb aquesta funció de prevenir enfonsaments. De fet, només uns quants estan veritablement reforçats per suportar el pes momentani d’un infant o un adult. Sabent-ho, si el que volem és especialment fer més segur l’entorn de la piscina, ens haurem de decantar pels cobertors de barres, pels plans o pels opacs. Aquests últims, fets amb lones de PVC reforçades amb fibres de polièster, són molt resistents gràcies al seu sistema de fixament a l’exterior, que es fa a través de pinces, cintes o traus d’acer. Tot i així, per segurs tenim els cobertors automàtics. Construïts amb làmines primes, es despleguen mecànicament sobre l’aigua i proporcionen una superfície ferma i estable.

Cobertors opacs per a piscines

Aigua més neta tot l’any

Els cobertors també poden ser un bon aliat per mantenir l’aigua de la piscina neta i en perfectes condicions. Aquesta funció, que també redueix l’ús de productes de tractament, es podria fer extensiva la resta de l’any, no només durant l’estiu.  Els cobertors de xarxa són específicament per a l’hivern. Tenen una malla de polietilè teixit i un sistema de fixament amb goma tensora i cintes de reforç de PVC. Això els proporciona una elevada fortalesa i una resistència excel·lent a precipitacions i nevades.

Cobertors automatics per piscinas

Aigua temperada, estalvi, seguretat i manteniment

Ja hem vist que a l’hora d’escollir quin és el cobertor que encaixa millor amb la nostra piscina hi ha més d’un element en joc. Però que passa amb l’estètica? És que ningú hi ha pensat? Evidentment que sí. Els cobertors amb estampats donaran a la nostra piscina un toc de sofisticació i originalitat que, a més, podrem personalitzar amb la imatge que més ens agradi. Això sense perdre’n ni la resistència ni la bona subjecció. Una altra opció són els cobertors transparents i motoritzats que, a mode de sostre que deixa passar el sol, fan que les piscines d’exterior sumin els avantatges de les cobertes.

cobertors integrats per a piscines

Cada cas és especial i tot dependrà del tipus de piscina i de les necessitats de cadascú. Per això, a Piscines Sant Cugat us assessorarem personalment per oferir-vos la millor solució i us farem, sense cap compromís, el pressupost pel cobertor que més us convingui.