Estany artificial al restaurant Indochine Ly Leap

Al carrer Muntaner 82 de la capital catalana hi ha el restaurant Indochine de Ly Leap, un lloc ideal segons diuen alguns, per transportar-te a la màgia d’Àsia. Un projecte centrat en la creació d’un estany artificial situat entre les taules, al mateix nivell dels seients, amb carpes koi nedant al voltant, quedant totalment integrat entre els comensals mentre estan menjant.

Un dels elements més destacats del restaurant Indochine és l‘estany artificial, construït utilitzant la mateixa tècnica que s’utilitza amb les piscines naturals. Les piscines naturals són un tipus de piscines diferent a les piscines convencionals, ja que s’empren mètodes biològics i naturals per filtrar l’aigua sense utilitzar clor i altres substàncies que poden ser contaminants i poc saludables. Destaquen sobretot pel gran efecte ambiental i decoratiu, sobretot pel seu aspecte i aparença natural, molt similar a espais d’aigua que es poden trobar a la natura.

La clau de les piscines naturals està en la capacitat per crear un petit ecosistema
entre diferents éssers vius capaç de mantenir l’aigua neta i saludable. Aquest mecanisme de neteja es realitza amb el sistema de fito-depuració, en el qual intervenen elements com: plantes aquàtiques, com un jardí aquàtic encarregades de captar els nutrients de l’aigua evitant que aquests serveixin per alimentar les micro algues, al seu torn encarregades també de depurar l’aigua de la piscina. Pedres, graves i sorres, encarregades de filtrar l’aigua i retenir partícules sòlides que poden servir de nutrients per a les micro algues, alhora que serveixen per subjectar a les plantes. Un sistema de circulació de l’aigua, encarregat de mantenir l’aigua en moviment, i per tant oxigenant-la i circulant per l’estany passant per les pedres i plantes, per a la seva purificació. I un biofiltre, generalment situat en el sistema de circulació de la piscina, per ajudar en la depuració de l’aigua.

Les piscines naturals o piscines ecològiques permeten donar curs a la creativitat pel seu disseny totalment personalitzat i adaptat a cada client. El seu manteniment és similar o fins i tot menor que el de les piscines convencionals. És recomanable fer una manteniment ocasional de les plantes i realitzar una o dues neteges a fons a l’any per retirar restes que hagin pogut quedar en el fons i, així, ajudar a mantenir l’aigua cristal·lina.

Ly Leap ha aconseguit un restaurant amb una decoració molt acurada, amb una gran ambientació gràcies a l’estany artificial amb cascades d’aigua, una immensa roca, ple d’orquídies i plantes exòtiques, taules de “palo rosa”, bambús, … i una infinitat de detalls que et traslladen a un altre món.