Gaudeix de l’estiu amb una piscina ben neta

Conegui quin netejafons s’adapta millor a les seves necessitats

Com cada any, l’inici de la temporada d’estiu ha arribat a les nostres llars sense que ni tan sols hàgim tingut temps de rumiar-hi. Tallem la gespa, despleguem els para-sols i ens equipem per gaudir del bon temps al jardí de casa nostra. Quan sembla que tot està enllestit, recordem que de l’última vegada que ens vam banyar a la piscina ja han transcorregut gairebé deu mesos i les brosses que s’hi acumulen no ens deixen cap altra alternativa que passar-nos el primer dia d’estiu posant a punt l’aigua. Una tasca avorrida i laboriosa que podríem evitar si disposéssim d’un netejafons adequat a les nostres exigències.

Un netejafons per a cada piscina i necessitat

Trobar el millor sistema de neteja per a la piscina serà més senzill si en coneixem els tipus, classificats segons si volem que siguin manuals, automàtics o integrats.

Netejafons manuals

Impliquen una mica més d’esforç per part del propietari, que és qui ha de dirigir l’aparell aspirador, però alhora permeten més autonomia i decisió sobre la zona concreta a netejar i el temps que s’hi vol dedicar. Són els més econòmics i els que tenen una vida útil més llarga. Ara bé, fan que el filtre de la piscina hagi de treballar més i no permeten una neteja a corre-cuita, que faria que la brutícia de l’aigua es remogués en comptes de ser aspirada.

Netejafons automàtics

Si no volem netejar nosaltres mateixos l’aigua, aquesta és l’opció més apropiada.

Netejafons hidràulics: la duració estimada d’aquests aparells és alta. Com a contrapartida, segueixen un procés de neteja aleatori que implica més temps de recorregut i, per tant, més despesa energètica. A més, cal afegir-hi que no raspallen el fons, únicament l’aspiren. Això sí, estalvien molt temps i esforç en treballar de manera autònoma.

Per aspiració: no necessiten manteniment, ja que aprofiten el sistema de filtrat de la piscina, que els propulsa a través del terra.

Per impulsió o de pressió: tenen un prefiltre que recull una bona part de les brosses, però igualment es beneficien del filtrat general de la piscina, que usen a mode de dipòsit. Requereixen la instal·lació d’una bomba addicional.

Netejafons elèctrics

A més d’aspirar, raspallen i escombren el fons de la piscina i fan circular l’aigua i els productes químics de neteja. Són programables i fàcils d’instal·lar i, tot i que necessiten el manteniment del filtre, són els únics que no usen el de la piscina i, per tant, n’allarguen la vida i fan que estalviem aigua. La prestació més efectiva és que aquests robots de neteja són capaços d’enfilar-se pels laterals de la piscina i proporcionen, doncs, una neteja integral de l’aigua i les parets. No obstant això, exigeixen una connexió a l’electricitat o una bateria, però economitzen el temps de neteja gràcies al seu funcionament per cicles.

Netejafons integrats

Que tinguin una llarga duració i no necessitin manteniment no evita que sigui el sistema de neteja més car i més complex d’instal·lar. De fet, forma part de la mateixa estructura de la piscina, de manera que és aconsellable col·locar-los quan la construïm o rehabilitem. Malgrat que no sol eliminar residus grans, proporciona una neteja del fons impecable i acurada.

Com escollim el millor netejafons?

No tots els netejafons són vàlids per a totes les piscines. Cal que considerem cinc elements claus que ens ajudaran a fer una bona tria. Primer de tot, les dimensions de la piscina. Si és petita, amb un netejafons manual en podem tenir prou. Però si és mitjana o gran, el més indicat és optar per un aparell automàtic. La segona característica és la forma de la piscina: amb contorns quadrats o rectangulars, un netejafons hidràulic garantirà una aigua lliure d’impureses; amb parets irregulars, seran millors els elèctrics, ja que solen tenir sistemes intel·ligents i programables de moviment. Una tercera variable és el pendent i la profunditat. Independentment de la mida de la piscina, si el pendent és molt accentuat ens convé un netejafons amb gran adhesió i propulsió. La quarta particularitat és el tipus de piscina: si és elevada no s’embrutarà tant com si és enterrada, les desbordants no necessiten neteja superficial i les cobertes es mantenen molt més netes que les exteriors. L’última consideració l’hem de tenir respecte el revestiment de la piscina, que demanarà un tipus de neteja o un altre en funció de si té parets de gresite, polièster o liner.

Assessorament i atenció personalitzada

Tot i conèixer els tipus de netejafons i les variables que hem de valorar a l’hora de decantar-nos per un model o un altre, l’últim pas abans de prendre una decisió encertada és comptar amb un bon assessorament per part de professionals. A Piscines Sant Cugat els aconsellarem personalment per oferir-los la millor solució i aclarir tots els dubtes que els quedin.