Piscines d’aigua salada

salut, estalvi i ecologia

Els mesos volen i abans que ens n’adonem allà estarem nosaltres, damunt les tovalloles intentant saber si el millor moment per tirar-nos a l’aigua és ara o després de prendre el sol cinc minuts més. I davant nostre, la piscina que ens espera, amb la seva calma i el seu esclat de llum, cristal·lina i neta gràcies al clor que hi hem afegit. Però entrem a l’aigua i els ulls se’ns envermelleixen i, quan en sortim, notem la pell més seca i amb tibantor fins que no passem per la dutxa i n’eliminem les restes de la cloració.

Clor natural a partir de sal comuna

Potser sí que és un preu força petit a canvi de gaudir d’una piscina neta, segura i sense gèrmens infectius. Hi ha alternatives al clor químic, però, que mantenen l’aigua amb els mateixos nivells de salubritat i antisèpsia que són menys irritants envers el nostre organisme i menys agressius amb l’equilibri ecològic. Un bon exemple és l’electròlisi salina, un sistema que permet preservar la piscina desinfectada i nítida a través de la generació natural de clor a partir de la sal dissolta en l’aigua.

El procediment no té cap secret: el clorador salí, que és l’aparell encarregat d’aquest tipus d’electròlisi, descompon els elements que formen la sal –clorur de sodi- per acabar separant-ne el clor. Aquest, naturalment present en la sal i, per tant, no químic, serà el que destruirà els agents patògens i la matèria orgànica fins a tornar-se a convertir altra vegada en sal.

Físicament, els beneficis d’optar per una piscina d’aigua salada estan més que demostrats:

  • La irritació ocular gairebé desapareix, així com ho fa la sequedat de la pell i dels cabells.
  • Els teixits també en treuen profit, ja que es revitalitzen.
  • Les toxines cutànies s’eliminen i, a més, s’aconsegueix un alleujament de dolors reumàtics i musculars i una millora de la circulació i de la capacitat respiratòria.

Electròlisi salina: un cicle que es retroalimenta

Abans de començar a detractar de l’electròlisi salina al·legant que un bany en aigua salada no deu ser pas tan plaent per aquells a qui, per exemple, els piquen els ulls quan entren al mar, aclarirem que la concentració de sal necessària per a dur a terme aquest sistema de purificació es troba molt per sota de la quantitat present en l’aigua marina. No té la capacitat ni de produir molèsties als ulls ni a la pell. Un altre dels profits de l’electròlisi és la poca despesa de manteniment que requereix. Si bé instal·lar un aparell de cloració salina pot suposar un cost inicial superior al que tindríem si ens decantéssim pel clor químic habitual, el cert és que a mitjà i llarg termini la nostra butxaca ho notarà. La sal, tal com es descompon per facilitar la separació del ió clorur, en comptes d’evaporar-se o disminuir, amb aquest mètode reverteix al seu estat original per tornar a començar el cicle de separació dels seus elements. Ara bé, amb la pluja i el manteniment de la piscina el grau de salinitat inevitablement anirà minvant, per la qual cosa haurem d’afegir-ne un cop l’any per tal de mantenir-ne el nivell òptim de 4 o 5 grams per litre. El millor moment per fer-ho, allà a l’abril, quan comença la temporada de bany.

Una piscina salada ens aportarà una millora en la salut i l’estat del nostre cos

Un estalvi de recursos i amortització de diners, la seguretat a causa de poder prescindir de la manipulació de productes químics i la tranquil·litat de saber que el medi ambient no se’n ressentirà. Ja us heu decidit? A Piscines Sant Cugat us donarem totes les respostes que necessiteu sobre l’electròlisi salina i us oferirem la millor solució per convertir la vostra en una piscina d’aigua salada. De manera fàcil, sense dubtes i amb la certesa d’estar assessorats per un equip de professionals amb experiència que us atendrà de manera personal i individualitzada.