Posar a punt la piscina

què cal fer perquè el primer bany sigui tot un èxit

D’aquí a poc la piscina passarà a ser un dels espais preferits de casa nostra. 

Per això cal tenir-ho tot previst per quan la calor acabi d’arribar definitivament i puguem, a la fi, prendre el primer bany de la temporada. Ara que ja estem a l’abril, la posada a punt és un procediment que cal que fem el més aviat possible per tenir-ho tot enllestit i poder-nos posar de peus a l’aigua tan bon punt la temperatura ens ho permeti. A Piscines Sant Cugat us oferim un servei personalitzat i eficaç per ultimar tots els detalls previs al bon temps i aconseguir que la piscina estigui en les millors condicions.

Quins són els elements que s’inclouen dins de la posada a punt de la piscina?

La coberta

En cas que haguem optat per una coberta durant l’hivern, el que hem de fer primer de tot és desmuntar-la, treure-hi la brutícia que hi pugui haver i desar-la convenientment perquè estigui a punt per ser utilitzada la propera vegada.

El vas

La neteja del vas de la piscina és el segon pas. Ha de ser un procediment a fons que deixi les parets i els accessoris pulcres i lliures d’algues, incrustacions i impureses que s’hi hagin pogut anar acumulant durant la temporada de bany anterior. El més probable és que no haguem de buidar la piscina i que puguem completar aquest procés amb l’ajuda d’un netejafons manual o automàtic. Si és necessari que la buidem, però, estaria bé aplicar un producte desincrustant i desinfectant al vas i deixar-lo com nou mitjançant l’ús d’aigua a pressió.

El revestiment

Si és de gresite i buidem la piscina, podem aprofitar per substituir aquelles peces malmeses per garantir la impermeabilitat del vas. Les de PVC o liner han d’estar en perfectes condicions, sense perforacions ni esquerdes, mentre que les de fibra de vidre o polièster no poden presentar fissures ni butllofes per tal que l’estanquitat no es vegi alterada.

Sistema de filtració, components i bombes

Així com és important desinfectar l’interior del filtre per evitar algues, virus, bacteris i calç, també ho és que la sorra d’aquest es netegi cada any per mantenir la seva funcionalitat. El seu deteriorament empitjora el filtrat de l’aigua i això fa que la bomba hagi de funcionar més intensivament i que, per tant, tinguem una despesa energètica més gran. Si és necessari, cal afegir més sorra i cada 4 o 5 anys, substituir-la. També podem canviar el sistema pel vidre filtrant: partícules de vidre polides provinents del reciclatge que contribueixen a reduir les cloramines i els trihalometans (THM) i a fer, per tant, més segura l’aigua. Amb aquest mètode, la neteja dels filtres serà més ràpida i no ens caldrà tant clor per desinfectar-los.

Components com el netejafons, les vàlvules o els accesoris d’acer inoxidable també requereixen ser higienitzats perquè funcionin a ple rendiment. Cal comprovar, a més, que les bombes es trobin en perfecte estat per no incrementar innecessàriament el consum d’electricitat i garantir una depuració efectiva.

El pH i el clor

És vital que aquests dos elements estiguin correctament anivellats. El pH s’ha de situar entre el 7,2 i el 7,6, mentre que el clor ha d’oscil·lar entre 0,5 mg / l i 1,5 mg / l. Sense això, banyar-se resultaria perillós, els productes químics deixarien de ser eficaços i la salubritat seria una mancança en detriment del benestar i la salut.

És aconsellable dur a terme una cloració de xoc per sanejar l’aigua, una floculació per tal que les partícules disperses s’aglutinin i puguem extreure-les més fàcilment i un tractament preventiu contra les algues per eliminar-ne qualsevol rastre.

Horaris de filtració

En època de bany, la filtració ha de seguir una altra dinàmica que permeti conservar l’aigua sense impureses perquè en puguem gaudir permanentment.

Una vegada feta la posta a punt, tindrem la seguretat de disposar d’una piscina neta, segura i apta per al bany de la qual podrem gaudir mentre duri el bon temps. Poseu-vos en contacte amb els nostres professionals de Piscines Sant Cugat i us ajudarem a assolir amb èxit cada procediment perquè no us hagueu de preocupar de res.

Actualitzi la seva piscina

Aprofiteu també el mes en què estem per actualitzar la vostra piscina i incorporar-hi nous sistemes de tractament de l’aigua que us facilitaran la tasca de manteniment, com ara la instal·lació d’un equip d’electròlisi salina amb el qual us oblidareu del clor i comptareu amb els avantatges d’un mètode de desinfecció més natural i menys nociu amb la salut i el medi ambient.

No deixeu escapar ni un segon! A Piscines Sant Cugat us fem la posada a punt de la vostra piscina i ens ocupem de tot perquè comenceu a gaudir-ne el més aviat possible.