Sistemes d’il·luminació per a piscines

Crea un espai únic i acollidor amb una piscina il·luminada

Quan el sol se’n va i la calor es fa menys feixuga és segurament un dels millors moments en què podem gaudir de la fresca al jardí de casa nostra. És també l’instant idoni per prendre un bany a la piscina: després d’haver rebut l’escalfor solar durant el dia, l’aigua es troba en el punt tèrmic més satisfactori. Però de ben poc ens servirà tenir una piscina que ens refresqui les nits d’estiu si es troba immersa en la foscor i passa desapercebuda, com si fos un element més de la nostra llar. És indiscutible que, si la tenim, la piscina ha de ser el centre d’interès del jardí i ha de convidar, no només amb la temperatura de l’aigua sinó també amb el seu aspecte, a prolongar la seva utilitat. Podríem dir que, sense una correcta il·luminació, la piscina perd ràpidament el potencial, les hores de vida i l’atracció que genera quan es troba acompanyada d’una bona llum.

Llums incandescents i halògens

Els sistemes d’il·luminació per a les piscines ens poden ajudar a dissenyar ambients ben diferents segons les nostres preferències i necessitats. Tradicionalment s’han utilitzat llums incandescents i halògens per donar vitalitat a la piscina i ressaltar-ne les seves formes. Aquests dos són els sistemes més antics d’il·luminació, però no per això no ens ofereixen avantatges que cal considerar. Per exemple, amb els llums incandescents guanyem molt en la despesa inicial, ja que són econòmics d’instal·lar. Ara bé, s’han de canviar sovint, ja que no duren tant com altres aparells lumínics. Els halògens tenen una gran impermeabilitat i assenyalen de forma nítida el fons i les parets, de manera que són indicats per aquells que es vulguin entrenar nedant o si el que volem és que la piscina tingui una visibilitat molt alta i precisa.

Il·luminació amb LEDs

Els avenços tecnològics en el camp de la il·luminació, per això, han posat al nostre abast sistemes innovadors que proporcionen rendiments més alts i donen a les piscines aires nous que accentuen la seva presència de manera subtil i creen atmosferes que guarneixen el nostre jardí i el fan únic. En els llums LED només hi trobem avantatges: tenen una despesa ínfima –fins a un 75% menys que les bombetes incandescents-, una vida útil que multiplica per deu la de la majoria de llums i el raig lumínic que generen pot ser tant o més potent que el dels altres. A més a més, permeten irradiar una multiplicitat de colors, són molt fàcils de col·locar i la llum que emeten és freda, de manera que no escalfen els objectes o espais sobre els quals es projecta. El més habitual és col·locar tires LED, que poden ser de llum blanca, d’un sol color o multicolor.

Llums flotants

Aprofitant els beneficis dels LED, podem il·luminar la nostra piscina amb llums flotants. Hi ha una gran varietat de colors, formes i mides de llums que fan visible l’aigua de la piscina des de la superfície tot decorant l’entorn i fent-lo acollidor. Tant si els col·loquem damunt de la piscina, a la vora o prop seu, els llums flotants aporten dinamisme i personalitat amb una emissió lumínica que podem fer oscil·lar entre brillant o suau. A més a més, no cal patir per la seva durada, ja que disposen d’una bateria amb una autonomia de fins a 20 hores. També les balises inoxidables, disposades al llarg del perímetre de la piscina per indicar-ne els límits o situades al mateix jardí per marcar un passadís cap a la l’aigua, es valen de la brillantor i de l’estalvi propiciat pels LED. Aporten elegància i seguretat i la calidesa de la seva llum harmonitza a la perfecció amb la foscor de la nit.

Llums solars

Per últim, un dels sistemes d’il·luminació per a piscines amb més eficiència energètica i més còmodes d’utilitzar són els llums solars. S’encenen sols al capvespre, són molt econòmics i reflecteixen una gran varietat de colors.

Un cop triat quin és el sistema d’il·luminació que més us convenç, el més adequat és comptar amb l’assessorament que us poden donar els nostres professionals de Piscines Sant Cugat. No dubteu a demanar que us aconsellin personalment per oferir-vos la millor solució i aclarir qualsevol dubte que us quedi.