Travesses de fusta, una opció de bon gust per al teu jardí.

Les travesses de tren, travesses ecològiques o dorments són una interessant opció a tenir en compte per a la decoració de jardins. Des de fa anys i encara en l’actualitat es poden veure aquest tipus de fustes en les vies de ferrocarrils de tot el món. La seva recent aplicació en projectes de paisatgisme i en la decoració de cases i jardins particulars no fa més que créixer, i és que, no només es tracta d’un element de decoració bonic, sinó que la seva durabilitat, resistència a les inclemències del temps i la seva forma ens permeten donar-li diferents usos.

Bàsicament podem diferenciar entre dos tipus de travesses de fusta:

Travesses de tren

Es tracta de les antigues vies dels ferrocarrils que són rebutjades en el moment de canviar-les per al seu manteniment. Estan tractades amb productes nocius, per tant no poden utilitzar-se a l’interior però si a l’exterior, i és gràcies a aquest tipus de productes que són molt resistents a les canviants condicions meteorològiques.

Travesses de fusta ecològiques

A més de tractar-se d’un producte natural i respectuós amb el medi ambient, aquest tipus de travessa presenta alguns avantatges en relació a les travesses de tren. En primer lloc pesen menys, i la seva facilitat de tall agilitza molt la seva instal·lació. En segon lloc, al no estar tractades amb productes nocius poden utilitzar-se tant en interiors com exteriors. Dins d’aquesta categoria podem trobar; les travesses de faig, les de roure i les de roure faig.

Algunes de les seves utilitats són:

Escales

Les travesses es poden utilitzar per formar escales i solucionar els desnivells que pugui haver-hi en el lloc. Es poden crear els esglaons amb la travessa sencera, això ens donarà com a resultat una empremta més petita o fer que la travessa sigui la vora, d’aquesta manera, tindrem una empremta més ampla composta per un altre material i rematada amb la travessa.

Jardineres

Amb només 4 travesses podem crear una bonica jardinera dins del jardí. D’aquesta manera podrem ressaltar zones amb plantes o flors, o donar més importància a un determinat sector o racó del nostre jardí.

Crear camins o delimitar espais

Una filera de travesses col·locades a terra i emplenades amb pedres, trossos de fusta, gespa o terra poden formar trajectes entre diferents zones del jardí. Per a aquest tipus d’instal·lacions es perd la vista sencera de la travessa, ja que només es pot veure una de les cares d’aquesta, i la resta quedarà enterrat. És ideal per crear i delimitar els espais del jardí.

I per als més traçuts, atrevits i imaginatius, les poden utilitzar per a crear mobles, generar pantalles o escultures de decoració al jardí. Sense cap dubte, es tracta d’un material molt versàtil i resistent que donarà un toc personal i sofisticat al teu jardí. Al mateix temps que t’estalviarà molt de temps, ja que requereix molt poc manteniment.

A Piscines Sant Cugat treballem de la mà Jardí Pond, especialistes en materials per a la jardineria. Fabricants i distribuïdors de productes i sistemes per a construir, embellir i protegir el teu jardí.