Per què l’hivern és el millor moment per construir o rehabilitar una piscina?

S’ha plantejat construir una piscina nova o rehabilitar la que ja té?

Contràriament a la idea generalitzada la primavera no és el millor moment per remodelar o construir una piscina. La majoria de propietaris de piscines poques vegades s’aturen a considerar la construcció o renovació de les seves piscines durant l’hivern. Sembla com si, un cop entra el fred, tots els projectes per fer en un habitatge quedessin aturats fins a l’arribada del bon temps, a la primavera. Però, si ens parem a pensar, quin sentit té rehabilitar o construir una piscina amb el bon temps, si en realitat el que volem és poder gaudir-la al màxim quan arriba la calor? Si esperem a la primavera per construir o realitzar millores a la piscina, ens trobarem amb una llarga llista de propietaris que volen fer el mateix, de manera que és probable que el nostre projecte es demori més del previst, per tant, per què no iniciar el procés ara per assegurar-se que es pugui completar de manera fluida i sense presses?

L’època del fred és un dels millors moments per realitzar projectes de millora o de construcció d’una piscina, i també de qualsevol element que formi part de l’espai exterior de l’habitatge, ja que és quan menys ús li donem. Els avantatges de realitzar aquests projectes a l’hivern són diverses. Els expliquem.

En primer lloc, a l’hivern és més fàcil comptar amb la disponibilitat dels millors contractistes i tècnics especialitzats en el negoci de la construcció de piscines, ja que la majoria de piscines estan tancades i el seu volum de treball decreix, de manera que aquests tenen més temps per passar amb vostè en la presa de decisions del disseny de piscines, construcció, elecció d’accessoris, complements i paisatgismes dels espais enjardinats, etc., a més, els projectes solen completar-se més ràpidament, ja que tenen més temps per dedicar-se a ells.

Un altre aspecte positiu de construir i rehabilitar piscines a l’hivern és que, en realitzar la construcció d’una piscina, hem excavar i preparar el terreny, i tot això necessitarà un període d’assentament independentment del material escollit per a construcció de la nostra piscina. A més, en el cas de piscines d’obra, les condicions climatològiques hivernals són les òptimes per a alguns materials com el formigó, que necessita humitat perquè no es deshidrati durant l’enduriment. En canvi, si realitzem el projecte a l’estiu, la calor dificulta el treball retardant la finalització dels projectes.

Si ja tenim piscina i volem reparar o rehabilitar-la, fer-ho a l’hivern també és una bona opció. Substituir materials, reparar esquerdes o rehabilitar-la reduint la profunditat, incorporant escales, canviant la làmina i enjardinat perquè llueixi més bonica, moderna i funcional, són treballs que es recomana fer-los durant l’època de fred per garantir que la piscina estigui acabada i llesta per a nedar quan arribi el bon temps.

De manera que, si està considerant construir o rehabilitar la seva piscina, fer-ho aquest hivern serà una bona elecció.